XIPRE , els dos costats

Del 13 al 20 de setembre de 2024

Viatge nde 8 dies amb Grup reduït i Guia acompanyant + Pensió Comleta i totes les visites

1.950 €

13 SETEMBRE. BARCELONA – XIPRE

A l’hora acordada   transfer fins a l’aeroport de Barcelona. Vol fins a Larnaca. Arribada a Larnaca i posterior trasllat fins a l’hotel. Sopar i allotjament.

14 SETEMBRE. zona de Larnaca

Esmorzar. Visita de l’Església de S. Llàtzer. Continuació del viatge cap a Kiti on visitarem l’Església d’Angeloktistos. Sortida cap a Choirokoitia on els arqueòlegs han descobert un extens assentament neolític envoltat per una poderosa muralla. Tot seguit continuarem cap al poble de Skarinou fins a la granja de la família Georgiades. On senyores del poble ens mostraran com es prepara el formatge Halloumi i el pa d’olives. Visita de la granja i dinar a la terrassa. Se servirà menjar preparat al forn de llenya. Després de dinar ens traslladarem fins a Lefkara,mpoble conegut per la seva artesania. Segons la tradició Leonardo Da Vinci va visitar el poble i va comprar unes estovalles per a la Catedral de Milà. Després d’un passeig guiat pel poble, temps lliure i tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

15 SETEMBRE. Limassol i zona vinícola

Esmorzar. Viatge al nucli antic de Limassol. Arribada i recorregut per la ciutat per conèixer el Castell Medieval. Després seguirem per arribar a Kourion (Curium). Aquesta ciutat va ser un dels majors i més importants enclavaments polítics i religiosos de tota Xipre. Acabada la visita, ens traslladarem seguint la nostra ruta fins al Santuari veí d’Apolo Hylates. A l’Antiguitat, aquest era un dels llocs més importants de l’illa. Dedicat al déu sol Apol·lo, a la seva faceta com a déu dels boscos, les ruïnes actuals són d’època romana, encara que ja es coneixen restes del S. VII a.C. Tot seguit partim cap a les faldes meridionals de les muntanyes de Troodos. Aquí hi ha la rica zona vinícola de la qual Omodos és la seva seu més important. Aquest poble pintoresc viu ara del turisme i de la venda de les seves artesanies locals. Tast de vi en un dels cellers locals i dinar tradicional de la zona. Dinar i temps lliure per passejar pel poble. Visita del Monestir de la Santa Creu i tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

16 SETEMBRE. Troodos

Esmorzar. Sortida cap a la serralada de Troodos. Recorrerem pel camí petits llogarets i bells paisatges naturals coberts de boscos de pins per arribar a la vall de Marathassa i el poble de Kalopanagiotis. Aquí es troba el Monestir de Sant Joan de Lampadistis que és un dels més interessants de Xipre. El monestir inclou 2 esglésies i una capella de diferents èpoques. El conjunt és avui patrimoni de la UNESCO. Continuació del viatge per les muntanyes per arribar al famós Monestir de Kykko. Visita aquest gran monestir. Fundat per l’emperador bizantí Alejo I Commino cap al 1.100. Després de la visita del Monestir, continuació del viatge cap al poble rural de Kakopetria. El poble va ser declarat Monument d’herència cultural de Xipre. Passeig al casc vell del poble i dinar. Als afores del poble, visitarem l’Església Agios Nikolaos tis Stegis (Patrimoni de la humanitat de la UNESCO). Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

17 SETEMBRE. PafOs

Esmorzar. Sortida cap a Petra Tou Romiou. Lloc de costa, entre Limassol i Pafos, hi ha un conjunt de 3 enormes roques de calcària blanca al costat del mar on la tradició mitològica grega localitza el lloc on va sorgir de les escumes blanques del mar Afrodita, deessa de l’amor i de la bellesa. Continuació a Kato-Pafos on es visitaran les anomenades Tombes dels Reis. Després continuarem fins al Parc arqueològic de Pafos per visitar aquesta enorme zona arqueològica excavada el 1962 i recentment declarat patrimoni de la UNESCO, que ocupa part de la ciutat antiga al costat de la ciutat moderna. Acabada la visita, temps lliure per passejar pel port pesquer. Dinar a un restaurant de peix i a la tarda visitarem el Pilar de Sant Pau. Just darrere del Pilar hi ha l’Església de Chrysopolitissa construïda al S XIII sobre les ruïnes de la basílica bizantina. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

18 SETEMBRE. NICÒSIA

Anomenada Lefkosia en grec, Nicòsia és actualment la capital de la República de Xipre, a més de ser seu política, és la capital financera de l’illa. A la part Sud visitarem el Museu Arqueològic i la seva meravellosa col·lecció de peces que abasta la dilatada història de l’illa des del III mil·lenni aC, el Palau Arquebisbal dins del qual es troba el Museu Bizantí amb la seva magnífica col·lecció d’icones del s. VIII al XIX. Al costat hi ha la Catedral Metropolitana de S. Juan Teòleg, del S. XVII. Passeig amb el guia pels carrerons del nucli antic de la ciutat fins al check point del carrer Ledra per visitar la zona ocupada, nord, de la ciutat. Visitarem el Buyuk Han, antiga posada per a comerciants del S.XVI, actualment dedicada a zona d’oci i després la Gran Catedral de Santa Sofia – transformada en mesquita després de la conquesta turca de l’illa al 1570. Un cop finalitzades totes les visites, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

19 SETEMBRE. Famagusta i Salamis

Esmorzar. Sortirem cap al check-point de Strovilia per creuar a la zona nord. Arribada a un dels llocs més importants de l’illa: l’antiga ciutat de Salamina. Segons la llegenda, fundada per emigrants grecs de l’Àtica, va ser durant 10 segles la ciutat més important de l’illa gràcies al magnífic port. A 5 km. de distància es troba el Monestir de S. Bernabé. Visitarem el monestir, així com la tomba del sant que va morir màrtir. Acabada la visita ens dirigirem cap a la propera ciutat de Famagusta, famosa per albergar més de 300 esglésies, moltes de les quals encara s’alcen en ruïnes, És sens dubte la seva Catedral de St. Nicolau construïda a finals del segle XII inspirada en la francesa de Reims, la més important. Passeig guiat, dinar i temps lliure. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

20 SETEMBRE. TORNADA A BARCELONA

Esmorzar. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol de retorn. Arribada a Barcelona, i trasllat fins a Igualada. FI DEL VIATGE.

PREU PER PERSONA EN HAB DOBLE: 1.950€

Taxes: 350€

Suplement hab. Ind.: 230€

EL PREU INCLOU:

  • Allotjament 7 nits en mitja pensió
  • Autobús modern de 55 places
  • Guia llicenciada de parla hispana
  • Totes les entrades segons programa
  • El tast de vi a Omodos
  • 6 dinars
  • Els creuaments dels check points a Nicòsia i a Famagusta/Salamis
  • Els dinars inclouen aigua i una beguda per persones (una copa de vi o una petita cervesa o un refresc)
  • Assegurança de cancelació i médica.

Els sopars als hotels no inclouen aigua o begudes.