PUGLIA I BASILACATA

Del 15 al 22 de maig de 2024

8 dies de viatge amb Grup reduït i Guia Acompanyant + Viatge amb tot inclós

1.960 €
15 Maig 2024. IGUALADA – BARCELONA – BARI – LECCE         (MP) (167 KMS).
Trasllat fins a l’aeroport de Barcelona, per sortir a les 13.40 hrs amb vol directe de la companyia Vueling. Arribada a l’aeroport de Bari a les 11.20 hrs. Assistència a l’ aeroport i trasllat fins a la ciutat de Lecce. Arribada a l’ hotel. Dinar i distribució d’ habitacions. Després d’un temps de descans trobada amb el nostre guia local per efectuar la visita de Lecce, sens dubte la ciutat artísticament més rellevant del viatge. La ciutat rep el nom de “Florència barroca” per la riquesa decorativa dels seus edificis; a l’antiga Lupiae romana visitarem la seva elegant ciutat barroca, el centre històric que antany estava tancat per una muralla, amb el Castell construït per Carles V, la Catedral, les Esglésies de Santa Irene i Sant Narcís i la Basílica de la Santa Creu, l’amfiteatre romà construït al segle II, va ser capaç d’albergar més de 25.000 persones, tot i que ara està mig enterrat. Allotjament.16 Maig 2024. LECCE – OTRANTO – CASTRO – SANTA MARIA DE LECUA – LECCE     (PC) (190 KMS).
Esmorzar. Sortida amb el nostre guia que ens acompanyarà per a les visites del dia, ens dirigirem a Otranto el tacó de la bota italiana, Abans passarem per la famosa Platja de Torre Dell ́Orso. Fins a arribar a Otranto, antic port pesquer i últim reducte bizantí. Visitarem la Catedral i l’Església Bizantina de Sant Pere amb els seus esplèndids frescos. Anirem vorejant la costa passant per Castro on la màgia del blau amb el verd turquesa presenta un espectacle de la natura incomparable. Dinar en ruta. Continuarem fins a Santa Maria di Leuca s’ubica al Punt extrem del Salento, d’Apulia i d’Itàlia. En el punt on es troben el mar Jònic i el Mar Adriàtic, l’únic lloc a Apulia on poden gaudir sigui de l’amaniment que del vespre. És un lloc imperdible per a aquells que decideixen descobrir el Salento i les seves marors. El santuari basílica de Santa Maria “De Finibus Terrae” va ser construït entre 1720 i 1755 per Monsenyor Giannelli, en honor a la Madonna di Leuca que, segons una antiga creença popular, hauria realitzat un mil·lenari en salvar uns pescadors d’una tempesta.
A l’interior del santuari, et sorprendrà la bellesa dels frescos, ubicats sobre els 6 altars laterals que componen la basílica. A l’altar major destaca per la seva importància i encant el quadre de la Mare de Déu i el Nen de Jacopo Palma el Jove. L’orgue també és de gran bellesa, data de 1885. També es pot admirar una gran roca monolítica, coneguda com Ara a Minerva, que dona testimoni de l’antic culte pagà. Segons la llegenda, Sant Pere, durant el seu viatge a Roma, es va aturar a Leuca convertint el temple pagà dedicat a Minerva en un lloc de culte cristià. Retorn a Lecce. Allotjament a l’ hotel.17 Maig 2024. LECCE – GALILEA – GAL·LÍPOLI – LECCE (PC) (101 KMS).
Esmorzar a l’hotel trobada amb el nostre guia local, ens acostarem a la població de Galatina, joia del barroc d’aquesta regió, que combina amb el romànic més ortodox, entrarem a la Catedral de Sant Pau i la font mil·lenària. Dinar en ruta i a la tarda continuarem fins a Gallipoli, històric lloc de cases amuntegades sobre una illa i dotada d’un petit port encantador amb el seu impressionant Castell angevino i la seva Catedral barroca. Retorn a Lecce continuarem amb el nostre guia visitant aquesta maragda ciutat. Allotjament.

18 Maig 2024. LECCE – OSTUNI – LOCOROTONDO – BARI        (PC) (178 kms).
Esmorzar bufet, check out i sortida en autocar cap a Ostuni una de les ciutats importants de la Península de Salento, també coneguda com a Ciutat Blanca, pel seu pintoresc nucli antic totalment pintat amb calç blanca. Allà podrem veure la Concatedral, amb la seva característica façana; la Columna de Sant Or i la Plaça de la Llibertat. Continuarem fins a Martina Franca, per visitar la seva Plaça del Plebiscit i la Basílica de Sant Martí. Continuació a Locorotondo, considerat un dels pobles més bells d’Itàlia, el seu nucli antic és un petit conjunt d’anells concèntrics de cases blanques i això dona lloc al seu nom. Dinar en ruta. Continuarem fins a Bari, distribució d’habitacions i després d’un temps de descans anirem al centre de la ciutat per realitzar amb guia oficial una primera visita panoràmica de Bari Capital de Puglia, visitarem la coneguda Basílica de Sant Narcís de Bari del segle XI situada al cor de la ciutat vella i la Catedral de Sant Sabino, dues de les millors mostres de l’art romànic de Puglia, veurem també el Castell, les Piazzas del Ferrarese i Mercantile, on es troba el Mercat vell i la façana del Palau Sedile, etc… Allotjament.

19 Maig 2024. BARI – CASTEL DEL MONTE – BARLETTA – TRANI – BARI       (PC) (140 kms).
Esmorzar bufet a l’hotel, sortida amb el nostre guia cap a Castel del Monte, una imponent fortalesa de planta Octogonal manada construir per Federico II al segle XIII barreja encertada d’elements de l’Antiguitat clàssica i l’Orient islàmic i l’Europa Gòtica dels Cisters, visitarem aquest indret que està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, seguirem fins a Barletta ciutat situada al costat del Mar Adriàtic on visitarem el seu centre històric, amb nombrosos Palaus i Esglésies de notable interès històric i artístic, incloem la visita de la seua Catedral de Santa Maria Maggiore, harmoniosa barreja d’estils romànic i gòtic, l’imponent Castell de Barletta, actualment seu del Museu Cívic i la Biblioteca Municipal, també el Colós de Barletta una bellíssima estàtua de bronze de 4,5 metres anomenada popularment “Eraclio” i datada al segle V. Dinar en restaurant. A la tarda continuarem en autocar fins a Trani, important mercat vinícola que posseeix un port molt antic envoltat de cases antigues. Allà visitarem la seva Catedral romànica, una de les més agermanada de la regió, consagrada a Sant Narcís Pellegrí i realitzada durant els segles XI-XIII, després d’aquesta última visita, retorn a Bari. Allotjament.

20 Maig 2024. BARI – CASTELLANA – ALBEROBELLO – BARI     (MP) (150 kms).
Esmorzar bufet a l’hotel i sortida amb el nostre guia cap a la Vall d’Uixar, per visitar Castellana, on les coves segueixen el curs d’un antic riu subterrani que travessava el sòl kàrstic de les Murge, deixant al seu pas magnífiques concrecions de varietat infinita: estalactites i estalagmites de colors diversos. Després del dinar en un restaurant típic, ens acostarem a visitar Alberobello amb guia local, la ciutat de cases “trulls”, curioses vivendes tradicionals de la zona, quadrades i coronades amb una teulada cònica, catalogades com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Retorn a l’ hotel i allotjament.

21 Maig 2024. BARI – MATERA I ELS SASSI–BARI       (MP) (180 kms).
Esmorzar bufet sortida cap a Matera, visita amb guia local de la ciutat que s’aboca al barranc que la separa dels turons d’Apulia, coneixerem allà els Sassi, (Sasso Barisano i Sasso Caveoso) els barris troglodites a banda i banda de la roca que sustenten la Catedral, amb les seves casetes encallades i superposades de manera que les teulades fan les vegades de carrers. El seu especial interès els ha valgut ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, visitarem l’església rupestre de Santa Maria Idris i la casa cisterna. Dinar en ruta. Visitarem també alguna de les 130 esglésies rupestres que van construir a partir del S.VIII diverses colònies monàstiques procedents d’Orient. Retorn a l’ hotel i allotjament

22 Maig 2024. BARI – BARCELONA – IGUALADA
Esmorzar, Trasllat a l’aeroport per sortir en vol directe a Barcelona. A l’arribada, trasllat de nou fins a Igualada.

PREU PER PERSONA SUPLEMENT  HABITACIÓ INDIVIDUAL
AMB 25 PARTICIPANTS 1.865 465 €
AMB 20 PARTICIPANTS 1.920 €   465 €
AMB 15 PARTICIPANTS 1.990 € 465 €

El preu inclou

 Trasllat Igualada-aeroport-Igualada
    Bitllet d’ avió BCN-BARI-BCN en classe turista, amb 1 maleta facturada i seient assignat, (taxes 96 €)
 Guia acompanyant durant tot el viatge, des de Barcelona.
 7 nits d’ estada, en mitja pensió, en hotel 4****sup / 5* situat a Bari i 3 nits a Hotel 4****/superior situat a Lecce. Inclosa    taxa turística.
 Bus de gran confort tot el circuit.
 -Guia local a Bari, Matera i Lecce, resta de visites les realitza el guia correu.
 6 dinars amb aigua en ampolla inclosa, menús 3 plats i 1 dinar típic inclou vi i aigua.7 sopars a l ´hotel o restaurant a prop
 Entrades Castel Del Monte, Castell de Barletta, Església Sta Maria Idris i casa cisterna als Sassi, Grutes de Castellana, Basílica de Santa Maria de Lecua.
 Assegurança  mèdica.i de cancel·lació

El preu no inclou: 
 Despeses extres a l’hotel.
 Maleters.
 Propines.
 Begudes als menjars. Cal abonar-les al moment.
 Cap servei que no hagi estat clarament especificat a l’itinerari.