Alemanya desconeguda i les bruixes del Harz

Del 2 al 9 de setembre de 2024

Viatge de 8 dies + sortida en Grup reduït  i Guia acompanyant + Pensió Completa i totes les visites

2.395 €
02 SET. IGUALADA -BARCELONA – POTSDAM – BERLIN.
Sortida de Igualada, per arribar a l’aeroport de Barcelona.  Tràmits de facturació i posterior sortida amb el vol de Vueling 1882 a les 07.15 hores. Arribada a Berlín a les 10:00 hores. Ens desplaçarem amb autocar cap a la ciutat i inici de la visita panoràmica (sense guia local), per conèixer la ciutat:  visitarem la Porta de Brandenburg, el memorial de l’Holocaust, la coneguda avinguda Unter den Linden amb els seus edificis més rellevants, com la catedral de Berlin, la illa de Museus o la Bebelplatz, el Reichstag, seu del Parlament alemany. Després de dinar, anirem a la zona oest de la ciutat seguint per la Kurfürstendamm, la famosa avinguda de l’Oest, l’església Votiva del Kaiser Guillem i el Skulptur; al·legoria actual de la capital, columna de la Victòria…Dinar inclós. A la tarda farem el passeig en barca pel riu Spree. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

03 SET. BERLÍN. Després d’esmorzar, farem visita guiada de la ciutat de Berlin. Finalitzada la visita, trasllat a Potsdam. Ciutat en la qual es va signar el tractat on els aliats es van repartir el govern de les zones ocupades a Alemanya. Dinar inclòs i posteriorment visitarem el palau de Cecilienhof, on va tenir lloc la conferència, i visitarem els jardins del Palau de Sanssouci. Finalitzada la visita, trasllat a Berlín. Sopar i allotjament.

04 SET. BERLIN – WITTENBERG – WEIMAR. Esmorzar i sortida cap a Wittenberg anomenada també ciutat de Luter, on aquest personatge històric considerat com el pare de la reforma protestant va penjar el 1517 les seves 95 tesis contra el valor de les indulgències, farem el recorregut per l’anomenada Collegienstrasse on hi ha els principals elements que destaquen en aquesta històrica ciutat: l’església de la Cort, la plaça del Mercat i la casa on va viure i ensenyar Luter. Dinar i sortida cap a Weimar; ciutat Patrimoni Mundial per la UNESCO, que va jugar un paper de centre intel·lectual als segles XVIII-XIX, on van viure i van morir els poetes Goethe i Schiller. També es va fundar aquí a Bauhaus; una escola d’art i arquitectura fundada l’any 1919 per Walter Gropius i que va ser clausurada per les autoritats prusianes (en mans del partit nazi) l’any 1933. Al seu centre històric hi destaca la Plaça de la Democràcia, amb l’antic palau, la casa de Lukas Cranach, la de Goethe, la de Schiller, el Teatre Nacional alemany (on es va  i proclamar l’efímera República de Weimar) l Palau Wittum. Sopar i allotjament.

05 SET. WEIMAR – ERFURT – EISENACH – NORDHAUSEN. Esmorzar i sortida cap a Erfurt; capital de la regió de Turíngia, anomenada “la ciutat de les torres”, on destaca la Catedral de Santa Maria i l’Església de Sant Severus, el monestir dels Agustins, on Luter va passar cinc anys de la seva vida, la plaça Fischmarkt. També destaca a la ciutat el Krämerbrücle, pont cobert del segle XIV  i emblema de la ciutat. Dinar en ruta. Continuarem cap a Eisenach, on visitarem l’imponent castell de Wartburg, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO des de l’any 1999. Es considera una de les fortaleses medievals alemanyes millor conservades i amb gairebé 1000 anys d’antiguitat. Aquí Luter va trobar refugi i va traduir a l’alemany el Nou Testament. Seguirem fins al nostre hotel situat a l’àrea de Nordhausen. Sopar i allotjament.

06 SET. NORDHAUSEN – BROCKEN – WERNIGERODE – QUEDLINBURG. Després d’esmorzar ens dirigirem cap a la serralada més septentrional d’Alemanya: el parc nacional del Harz, on s’hi barregen un seguit d’antics mites i paisatges escarpats. És una destinació popular durant tot l´any. Dinar i posterior trasllat a l’estació de Drei Annen Hohne des d’on agafarem un tren de vapor de via estreta que ens portarà fins a la muntanya Brocken, a una altura de 1141 metres. Es considera que aquest és el cor del parc nacional, el que va convertir el Brocken en un cim especialment famós fou la llegenda que explica que les bruixes es reunien aquí l’anomenada nit de Walpurgis.. Continuarem fins a Wernigerode; un dels pobles més bonics del país. Molts dels edificis són d’estil gòtic, i és un dels exemples més bonics d’aquesta arquitectura. El nostre allotjament serà a l’àrea de la ciutat de Quedlinburg. Aquesta vila és una d’aquelles poblacions delicioses que sorprenen els viatgers que recorren sense pressa les carreteres de l’Alemanya rural. Aquí ens espera una població en la qual, malgrat la seva mida reduïda, guarda la major col·lecció de cases amb entramats de fusta d’Alemanya. Sopar i allotjament.

07 SET. QUEDLINBURG – LEIPZIG – DRESDEN. Esmorzar i sortida cap Leipzig, ciutat que va encapçalar la revolució pacífica que va propiciar la caiguda del mur de Berlin el 1989. Aquesta ciutat històricament ha estat un encreuament de camins i seu de les més importants fires de l’Edat Mitjana. Leipzig és una ciutat on es respira música per tots els seus racons i és que va ser aquí on van viure grans compositors com Johann Sebastian Bach, que va dirigir el Cor de l’Església de Sant Tomàs (església on veurem la tomba d’aquest compositor), Felix Mendelssohn, que va continuar amb el llegat de Bach, Robert Schumann, Clara Wieck o Richard Wagner. Tan rellevant és el seu potencial musical que és possible seguir una ruta musical indicada al paviment de la ciutat per conèixer els llocs més importants de la vida dels diferents compositors i seu de la Gewandhaus, una de les orquestres simfòniques més importants del món. Després de dinar ens dirigirem cap a Dresden, capital de l’estat de Saxònia. A l’arribada farem a peu la primera descoberta de la ciutat, passant per el Zwinger barroc, l’Òpera Semper,  la Frauenkirche i la Terrassa del Brühl. Sopar i allotjament.

08 SET. DRESDEN – SUÏSSA DE SAXONIA – DRESDEN. Esmorzar.  Al matí anirem en direcció al Parc Nacional anomenat la “Suïssa de Saxònia”. Aquest és un paisatge de postal, on criden l’atenció les seves muntanyes de gres erosionades en forma de pinacles, des d’on s’obtenen algunes de les vistes sobre els meandres més idíl·lics del Riu Elba. Tornada a Dresden seguint el curs del Riu Elba als barris de les afores de la ciutat. Dinar. Resta de la tarda lliure per poder visitar algun dels seus importants museus, fer un passeig amb vaixell pel Riu Elba o simplement passejar pel Casc Antic de la ciutat. Sopar i allotjament.

09 SET. DRESDEN – SPREEWALD – BERLIN – BARCELONA – IGUALADA
Aquest dia ens dirigirem a l’anomenada Selva de l’Spreewald, anomenada també la Venècia verda, aquesta és una destinació enclavada en una Reserva de la biosfera de la UNESCO i on es pot gaudir de la natura en un lloc pintoresc, Lübbenau és el lloc idoni per gaudir dels colors de la tardor. En aquests boscos farem un passeig pels canals amb les tradicionals embarcacions de la regió. Tornarem a Berlin. Dinar inclós i posteriormente farem la pujada a la Torre de TV, d’Alexanderplatz, on hi ha un mirador situat a 207 metres des d’on es tenen les millors vistes sobre la capital. Tot seguit ens dirigirem cap a l’aeroport des d’on tornarem a Barcelona.
A l’arribada, recollida d’equipatge i retorn de nou fins a casa.

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE   2.395 €

SUPLEMENT Habitació individual: 390 €

EL PREU INCLOU

– Trasllats Manresa-aeroport-Manresa (descompte per no utilizar aquest servei: 30€)
– Bitllet d’avió BCN-BERLIN-BCN, inclou 1 maleta facturada
– Guia acompanyant tot el viatge
– Autocar durant tot el recorregut
– 7 nits d’estada en hotels de categoria 3***/4****, situats dins la ciutat de Dresden i Berlin i la resta a les poblacions indicades,  o a la seva regió.
– Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar de l’últim.
– Entrades incloses a: castell de Wartburg Palau de Cecilienhof, tren panoràmic a Broken, passeig amb vaixell a Lubbenaü ia Berlin
– Propines a xofer i guia
– Assegurança d’assistència médica i cancel·lació

NO INCLOU:

– Begudes als restaurants
– Qualsevol servei no especifict a l’itinerari.