ALBÀNIA I MACEDÒNIA

Del 6 al 15 d'octubre de 2023

10 dies de viatge + Sortida en Grup reduít i Guia acompanyant + Circuit en pensió completa i Totes les visites incloses

2.590 €
1r Dia. Volem a Tirana.
Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a una ciutat europea, on connectarem amb el vol a Tirana. En aterrar començarem el recorregut panoràmic de la capital per la plaça Scanderbeg, on veurem la Mesquita d’Ethem Beu, l’Òpera, la Torre del Rellotge, l’edifici del Museu Nacional i diversos ministeris. Quan acabem la visita anirem a instal·lar-nos a l’hotel per sopar i descansar.2n Dia. Tirana – Krujë – Berat.
Després d’esmorzar començarem l’etapa amb direcció a la veïna localitat medieval de Krujë, un dels centres de resistència contra els otomans més importants d’Albània. Visitarem el mercat i el museu a l’heroi nacional del segle XV Gjergj Kastrioti Scanderbeg. Acabada la visita dinarem i continuarem l’etapa fins a Berat (UNESCO). En arribar visitarem aquesta bonica localitat. Durant el recorregut entrarem a la Ciutadella, veurem les esglésies ortodoxes i passejarem pels antics barris de Mangalemi i Gorica. Quan acabem ens instal·larem a l’hotel i soparem.

3r Dia. Berat – Ardenica – Apolonia – Girokastër.
Esmorzarem a l’hotel i després anirem a conèixer el Monestir d’Ardenica, construït al segle XIII sobre un antic temple dedicat a la deessa Artemisa. A continuació coneixerem el jaciment romà d’Apolonia, del segle VI aC, i continuarem l’etapa fins a Gjirokastër (UNESCO), una antiga localitat que ha conservat intacte la seva arquitectura otomana. En arribar ens instal·larem a l’hotel i dinarem. A la tarda sortirem a passejar pels evocadors carrerons del centre històric de Gjirokastër, on entrarem també a alguna de les antigues cases fortificades dels segles XVIII i XIX. Durant el recorregut visitarem la ciutadella de la ciutat, des d’on gaudirem de boniques vistes de la població. Sopar i allotjament.

4t Dia. Girokastër – Butrinto – Girokastër.
Aquest matí anirem fins la costa Jònica per visitar el recinte arqueològic de Butrinto (UNESCO), una ciutat grecoromana habitada fins època medieval. Dinarem a la ciutat costanera de Ksamil i a la tarda pujarem fins la fortalesa de Lekursi, des d’on gaudirem d’unes magnífiques vistes de la costa del Golf de Saranda davant l’illa de Corfú. En acabar la visita retornarem a Gjirokastër per sopar i descansar.

5è Dia. Girokastër – Permet – Korçë.
Després d’esmorzar deixarem la ciutat, i tot travessant un paisatge muntanyós de gran bellesa arribarem a Permet, on es fabriquen aiguardents i licors. Des d’aquí continuarem l’etapa fins al remot poblet de Leusa, conegut per la seva interessant església ortodoxa de Santa Maria, del segle XVIII. Dinarem en ruta i a la tarda arribarem a Korçë. En arribar passejarem pel centre històric de Korçë. Durant el recorregut ens aturarem a visitar el Museu Nacional d’Art Medieval, conegut per les seves icones, i després anirem a conèixer la catedral ortodoxa. Finalment entrarem al basar otomà, situat en un magnífic edifici del segle XIX. Sopar i allotjament.

6è Dia. Korçë – Bitola – Heraclea Lynkestis – Skopje.
Esmorzarem i a continuació ens dirigirem a la frontera amb la veïna Macedònia. La primera parada que farem passada la frontera és Bitola, una interessant localitat d’influència otomana situada a tocar de la frontera amb Grècia. Durant la nostra passejada pel famós carrer de Shirok Sokak veurem els edificis més emblemàtics de Bitola, com la Torre del Rellotge, les mesquites i el basar otomà. Tot seguit anirem a conèixer les restes arqueològiques d’Heraclea Lynkestis, fundada pel pare d’Alexandre Magne. Veurem les termes, el teatre i les restes de diverses basíliques bizantines. A continuació dinarem a una de les bodegues de la regió vinícola de Kavadarci, on també gaudirem d’un tast de vins. Per acabar el dia recorrerem els darrers quilòmetres fins a Skopje, la capital de Macedònia, on soparem i ens allotjarem.

7è Dia. Skopje – Tetovo – Ohrid.
Esmorzarem i coneixerem la interessant capital de Macedònia, una barreja de diferents ètnies, cultures i religions. Durant el recorregut coneixerem el seu magnífic basar, un dels més grans del món, i visitarem l’església del Crist Salvador del segle XVI i que es troba dins del mateix basar. Coneixerem també el monumental pont del riu Vardar i passejarem per la gegantina plaça de Macedònia on trobarem nombroses estàtues i la casa de la Mare Teresa de Calcuta. En acabar
la visita dinarem i després ens arribarem fins a Tetovo, on visitarem la Mesquita dels Colors, del segle XV. Acabarem el dia arribant a la bonica població d’Ohrid, on ens allotjarem les properes dues nits.

8è Dia. Ohrid – Sant Naum – Ohrid.
Avui dedicarem el matí a la visita d’Ohrid (UNESCO) coneguda com la Jerusalem dels Balcans. Coneixerem els racons més interessants del centre espiritual de Macedònia, que compta amb 365 esglésies, una per cada dia de l’any. També veurem les restes del teatre romà i la Universitat de Plaosnik, on al segle IX es va inventar l’alfabet ciríl·lic. Dinarem i a la tarda coneixerem el Monestir de Sant Naum, especialment interessant per les seves pintures. En acabar la visita retornarem a Ohrid.

9è Dia. Ohrid – Vevcani – Elbasan – Tirana.
Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a conèixer Vevcani, un pintoresc poblet de muntanya amb només 2.000 habitants autoproclamat república independent. Acabada la visita retornarem a Albània. Ens aturarem a visitar la ciutadella d’Elbasan, construïda al segle XV pel Mehmet el Conqueridor. Finalment arribarem a Tirana, on en arribar visitarem el Bunkart, un refugi antiatòmic de 5 pisos construït als anys setanta per acollir a la cúpula política i militar d’aquella època. En acabar ens allotjarem a l’hotel i al vespre sortirem a sopar a un bon restaurant.

10è Dia. Tirana – Barcelona.
Després d’esmorzar a l’hotel ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a una ciutat europea, on connectarem amb el vol a Barcelona.

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE       2.590  €
SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL   340 €
EL PREU INCLOU:
Vols regulars de la companyia Austrian Airlines, classe turista • Estada a hotels de 5***** a Tirana i Skopje i de 4**** la resta del viatge • Pensió completa durant tot el viatge, exceptuant el dinar del primer i últim dia. Begudes NO incloses • Servei de maleters a tots els hotels • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge • Visita de Tirana • Visita de Krujë • Visita de Berat • Visita del Monestir d’Ardenica • Visita dels jaciments arqueològics d’Apolonia i de Butrinto • Visita de Gjirokastër • Visita de l’església de Leusa • Visita de Korçë • Visita de Bitola • Visita del jaciment arqueològic d’Heraclea Lynkestis • Visita de Skopje • Visita de la mesquita de Tetovo • Visita del monestir de Naum • Visita d’Ohrid • Visita de Vevcani • Visita d’Elbasan • Assegurança d’assistència en viatge* Consulteu-nos els requisits i la documentació necessària per viatjar i informeu-nos de qualsevol al·lèrgia o intolerància alimentària.