L’ALGUER «Aplec de Cultura Popular»

Sortida d'Igualada: del 23 al 27 de setembre de 2021

Viatge de 6 dies - Sortida d'Igualada - Travessia Barcelona-Porto Torres-Barcelona amb Grimaldi Lines - Cabina doble anar i tornar al vaixell - Trasllats a Sardenya - Itinerari detallat, i visites amb guia local - Estada en hotel *** a l’Alguer - Pensió completa

1.250 €
Cada edició de l’Aplec Internacional acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular, als quals encara cal sumar els centenars d’acompanyants que també formen l’expedició catalana. Val la pena ressaltar que no és solament una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

DIA 23 setembre.- IGUALADA-BARCELONA-NIT A BORD
Sortida des de Igualada fins al port de Barcelona, on desprès dels tràmits de facturació, sortirem a les 23.00h. amb el vaixell de Grimaldi Lines, amb acomodació en camarot doble, destí a Sardenya. Nit a bord.

Dia 24 setembre –PORTO TORRES / RUTA GUIADA PER L’ALGUER + VISITA A UN TALLER ARTESANAL
Esmorzar inclòs i arribada a Porto Torres, sobre les 11 del matí, recepció al port i ens dirigirem directament a L’Alguer, on farem el check-in a l’hotel i dinarem. A la tarda, farem una petita visita al centre històric de l’Alguer. S’inclou una visita a un taller artesanal. L’ALGUER és coneguda com “la BARCELONETA CATALANA”, pel seu passat en part d’origen català, que es remonta a la conquesta de Sardenya pel monarca Jaume el Just el 1323. La bellesa del nucli antic medieval i dels Parcs Naturals que envolten la ciutat us captivarà. És una ciutat amable i acollidora, amb un petit port i passeig marítim que conviden a passejar i relaxar-se.
A la tarda, farem una visita guiada a la ciutat, que tants atractius té: les muralles, les petites botigues, els carrerons medievals, les seves esglésies i torres defensives… El casc antic de l’Alguer és petitó però d’un gran encant, amb moltes botiguetes (el producte local tradicional és el corall), places i monuments, com la Catedral de Santa Maria Immaculada. Sopar al mateix hotel. Després de sopar podreu descansar o fer una escapada per les rodalies, a prendre la fresca en alguna terrasseta a la vora del mar, o assistir a algun dels actes previstos de l’aplec:

18.00 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Tonades de festa amb les Bandes de música.
18.30 h · Museu Arqueològic de la Ciutat de l’Alguer l Museo Archeologico della Città di Alghero Espai de debats. “Dels Pirineus a l’Alguer. La Mediterrània agermana els catalanoparlants”, a càrrec de Ramon Felipó Oriol. Escola de Alguerés.
19.00 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Ballada de Sardanes.
20.30-21.15 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Acte de benvinguda del 33è Aplec Internacional L’Alguer 2021. Salutació inaugural.
21.15-22.00 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Cantada d’Havaneres i rom cremat.

Dia 25 setembre—l’ALGUER
Estada a l’hotel per descobrir i disfrutar dels actes previstos de l’aplec:

10.00-13.00 h · Llarg de Sant Francesc l Largo San Francesco Mostra de jocs tradicionals catalans. Trobada de jugadors de la Morra catalans i sards.
10.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Gran Cercavila de l’Aplec. Al arribar a la Plaça Sulis l Piazza Sulis, gran tirabol final de tots els grups. 12.00-13.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Ballada de Sardanes amb exhibició de les colles sardanistes i Mostra de Jotes de les Terres de l’Ebre.
15.30 h · Museu Arqueològic de la Ciutat de l’Alguer l Museo Archeologico della Città di Alghero Espai de debats. “Toponímia històrica del territori de l’Alguer”, a càrrec d’Omnium L’Alguer.
16.00-18.00 h · Església de Sant Miquel l Chiesa di San Michele Concert de bandes de música, coral i launedas.
17.00-18.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Mostra de Danses catalanes: Esbarts, Ball de Bastons i Gitanes.
19.00-20.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Espectacle “La Festa Major a Catalunya”.
20.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Nit del foc.
21.00-22.00 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Ball folk català i sard.

Dia 26 setembre—l’ALGUER
Estada a l’hotel per continuar disfrutant dels actes previstos de l’aplec:

10.00-13.00 h · Llarg de Sant Francesc l Largo San Francesco Mostra de jocs tradicionals catalans.
10.00-11.00 h · Jardins l Giardini Giuseppe Manno / Plaça Sulis l Piazza Sulis Cercavila de bandes de música.
10.00-11.15 h · Llarg de Sant Francesc l Largo San Francesco Ballada de sardanes, amb exhibició de les colles sardanistes.
10.30 h · Museu Arqueològic de la Ciutat de l’Alguer l Museo Archeologico della Città di Alghero Espai de debats. “L’Alguer 6 de maig de 1412. Les cobles de la conquista dels francesos”, a càrrec d’Antoni Budruni. Obra Cultural de l’Alguer.
11.30 · Plaça Sulis l Piazza Sulis Matí Bastoner.
12.00-13.00 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Ballada de Gegants i Bestiari.
13.00-13.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Concert folk i havaneres.
15.30 h · Museu Arqueològic de la Ciutat de l’Alguer l Museo Archeologico della Città di Alghero Espai de debats. “La tradició de la Pubilla i l’Hereu a Catalunya”, a càrrec del Foment de les Tradicions Catalanes.
16.00-17.15 h · Catedral de Santa Maria l Cattedrale di Santa Maria Concert de corals de L’Alguer i Catalunya i Canto tenore sard. 17.00-18.30 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Mostra de Danses sardes i catalanes: Esbartsi Gitanes.
19.00-20.15 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Concert “Mans Manetes. L’Alguer: paraules, cançons i veus de minyons”, a càrrec de Claudio Gabriel Sanna, Marc Serrats, Salvatore Maltana, Paolo Zuddas, Dario Pinna, Josep Maria Cols i la coral de minyones i minyons de l’Alguer. Plataforma per la Llengua.
20.30-22.00 h · Plaça Sulis l Piazza Sulis Acte de cloenda oficial del 33è Aplec Internacional, amb la participació de tots els grups

Dia 27 setembre – VILLANOVA, MONTIFERRU, LA PLANARGIA, BOSA I EL SINIS AMB CABRAS I THARROS
La jornada comença recorrent una de les carreteres costaneres més boniques de Sardenya, la que uneix l’Alguer i Bosa. Contrastos de colors, únics i evocadors, a la terra i al mar, espectaculars penyasegats
habitats pels darrers voltors de Sardenya. Arribats a la colorida Bosa, que ja va ser colònica fenícia i municipi romà, farem una passejada pels carrerons que uneixen el romàntic riu Temo i el Castell de Serravalle, del qual en resta la panoràmica muralla. Particularment característiques són les barquetes i les colorides cases del poble, que els pescadors antigament decoraven així per reconéixer-les a la llunyania, abans d’arribar al moll.
Continuant la ruta, arribarem a la platja de San Giovanni de Sinis, on dinarem els productes típics de la zona als seus característics locals. Després de la pausa per dinar, visitarem l’esplèndida església bizantina al mateix poble, l’exterior d’una barraca tradicional de pescadors i la Peschiera di Mare Pontis, una de les més conegudes per la producció de la característica Bottarga de Mújol. Des d’aquí, envoltats de camps de carxofes, creuarem la zona de Monte ‘e Prama, on s’han trobat les conegudíssimes estàtues de gegants i farem un parada al poblet de San Salvatore, conegut per la petita església que custodia un hipogeu prehistòric de més de 6000 anys, per haver-si filmat pel.lícules de l’oest i per la tradicional “Corsa degli Scalzi” (Cursa dels descalçats). Per acabar la jornada, tornarem per una altra ruta cap a l’Alguer, on soparem i farem nit a l’Hotel.


Dia 28 setembre –ALGUER – PORTO TORRES – BARCELONA – IGUALADA

A primera hora del matí, trasllat en autocar fins a Porto Torres, on agafarem el ferry de tornada a les 06.30h. destí a Barcelona, acomodació amb camarot doble. Esmorzar i dinar inclòs al vaixell.
Arribada sobre les 18.30h. al port de la Ciutat Comtal, i trasllat de nou fins a Igualada.

PREUS PER PERSONA amb cabina doble anar i tornar: 1.250€

Sup. Sortida d’Igualada:  55 euros
Preu vàlid per reserves fetes abans del 15-07-2021

El preu inclou:
• Trasllat Igualada- port de Barcelona – Igualada
• Travessia Barcelona-Porto Torres-Barcelona amb Grimaldi Lines
• Cabina doble anar i tornar al vaixell
• Trasllats a Sardenya
• Itinerari detallat, i visites amb guia local
• Estada en hotel *** a l’Alguer
• Pensió completa
• Assegurança de viatge i cancel.lació
• Acompanyant de l’agència amb un mínim de 20 places

 

Petició d'informació

Nom i Cognom*
Correu electrònic*
Telefon*
Vull informació del viatge:
Missatge: