NAVARRA I EL BAZTAN «Grup reduït»

Sortida d'Igualada: 16 maig

Circuit d'autocar - 5 dies en règim de Mitja Pensió - Hotel Maissonnave **** (Pamplona) - Hotel Baztán *** (Elizondo) - Guia acompanyant tot el viatges -  Totes les visites indicades a l'itineari.

795 €

Dia 1º.- Igualada– Olite – Pamplona (491 km)
Sortida de la nostre terminal en direcció Saragossa. Dinar en un restaurant. Per la tarda visitarem el Castell d’Olite, acompanyats per un guia local, se’ns mostrarà el que va ser la residencia dels Reis de Navarra entre els segles XIII i XIV. Una fortificació amb un excel·lent estat de conservació i que ens proporciona a una total sensació de viatge al passat. Finalitzada aquesta visita ens desplaçarem cap al nostre hotel de Pamplona. Disposarem del sopar lliure, que amb la ubicació del nostre hotel tindrem l’oportunitat de gaudir d’un sopar per el voltant de la calles Estafeta per degustar els apreciats “pintxos”.

Dia 2º.- Pamplona – Elizondo (50 km)
Visita-ciutat amb un guia local que ens portarà per la ciutat de Pamplona. Comencem la ruta al costat de la plaça de toros, en el lloc on es troba el bust d’Hemingway, el premi Nobel que va donar a conèixer mundialment les festes de Sant Fermín. Des d’aquí ens endinsem en el barri antic, recorrent un bonic passeig per la Ronda del Bisbe Barbazán, que ens permetrà descobrir part del conjunt emmurallat de la ciutat, declarat Monument Nacional i és considerat com un dels més interessants i millor conservats d’Espanya. En direcció a la catedral i sobre el Baluard del Redín, se situa un dels racons més pintorescos de la ciutat, el Rincón del Caballo Blanco, un mirador fantàstic de la ciutat. Arribem a la Catedral de Santa María (segles XII-XV) amb una façana neoclàssica i un dels claustres gòtics més antics d’Europa. Seguirem per la Cuesta de Santo Domingo cap a la plaça consistorial amb l’Ajuntament amb una colorida façana i on cada 6 de juliol es llança el “chupinazo” que marca l’inici de les universals festes de Sant Fermín. S’acosta l’hora de menjar i segur que el nostre cos demana reposar forces i donar-se un gust. Estem al barri antic on hi ha bars i restaurants diversos que ofereixen deliciosos “pintxos”, cuina tradicional i cuina d’autor. (Dinar no inclòs). Visitarem el Museu de Navarra, a escassos metres de la Catedral, que recull l’art i història de Navarra des de la Prehistòria fins als nostres dies. Destaquen obres com el mosaic romà del Triomf de Bacus, els capitells romànics de l’antiga catedral, l’arqueta mossàrab del Monestir de Leyre i el retrat del Marquès de Sant Adrián de Goya. Deixarem la ciutat navarresa per a arribar fins a Elizondo, capital del Vall de Baztan on ens allotjarem per a conèixer la zona de la Vall de Baztan i serà el nostre hotel per a la resta del viatge. Distribució d’habitacions. Sopar inclòs.

Día 3º.- Elizondo–Irurita–Ziga–Almandoz–Señorío de Bertiz–Elizondo (33 km)
Iniciem la nostra ruta per la Vall del Baztán coneixent Irurita, després de Elizondo és la segona amb més densitat, tot i així és una població petita on farem una passejada i podrem contemplar les edificacions típiques de la zona, el Palau Dorrea, el palau Gastón de Irarte que data del segle XVIII o l’Església de Sant Salvador. Continuarem la nostra visita cap a Ziga fent primer una parada a un dels miradors més espectaculars de la vall i que ens aporta unes vistes que mereixen ser contemplades, el Mirador de Baztán. Ja a Ziga, famós per la seva increïble església de San Lorenzo del segle XVI i coneguda com la Catedral del Baztán, farem una passejada pel poble amb casones palatines. Farem una parada a la població d’Almandoz, molt famosa per la seva cantera de marbre rosa que ha servit per moltes edificacions de la població, també com elements de construcció tant importants com el Kremlin de la Plaça Roja de Moscou o tant propers com l’estàtua de Colom de la ciutat de Barcelona. Aquesta població no és massa gran, però mereix fer una petita passejada per poder adonar-nos de diferents detalls en les construccions o per poder gaudir de la vida tant típica dels autòctons. Continuarem la ruta fins a la nostre arribada al Parc Natural del Señorío de Bertiz, que accedim creuant el pont sobre el riu Baztan en el poble de Oronoz. Aquest espai disposa de 2000 hectàrees de bosc i diferents camins senyalitzats, on disposarem de temps per poder gaudir cadascú amb les seves possibilitats; on els habituats al senderisme podran gaudir de passejades espectaculars entre boscos i salts d’aigua. També hi trobem un jardí botànic a l’entrada de l’espai amb 126 especies de plantes i arbres de tot el món i un Centre d’Interpretació. Visita que ens mereix molt la pena. Dinar en restaurant amb un menú escollit. Per la tarda disposarem de la visita de Elizondo, capital del Baztan, tant econòmica com comercial i és la seu on es desenvolupa la trama de la trilogia de Dolores Redondo. Destaca el seu centre històric amb gran varietat de cases senyorials i palaus amb l’arquitectura típica, fundats per els indians, que s’ubicaven paral·lels al riu que travessa la població i des d’on tindrem unes visites fantàstiques de la presa de Txokoto. Com a edificis més destacables trobem, el Palau d’Arizkunenea, d’estil barroc del S. X al XVIII. Tindrem inclòs el Museu Etnográfico de Baztan, on coneixerem en profunditat les tradicions i la vida de la zona. Pels més llaminers recomanem la visita a la pastisseria Malkorra per comprar alguna de les seves especialitats l’urrakin egiña , una xocolata amb avellanes deliciosa. Sopar lliure.

Día 4.- Elizondo–Urdax–Coves de Zugarramurdi–Ainhoa–Espelette – Elizondo (71 km)
Iniciem la jornada de bon matí per Urdax, aquesta petita població té llocs molt interessants com el monestir de San Salvador, que es va construir com a hospital de pelegrins en el S.IX, el molí d’aigua que encara segueix en funcionament i que es va construir en el S.XVIII per a moldre el blat i el blat de moro. Visitarem les coves Urdax o de Ikaburu, que van ser formades per l’erosió del riu Urtxuma fa aproximadament 14000 anys. Serem protagonistes d’històries relacionades tant amb l’època de guerres com amb les llegendes mitològiques. Continuem la nostre jornada a Zugarramurdi, concretament, les seves coves, les quals vam conèixer a partir de la pel·lícula d’Alex de l’Església Les Bruixes de Zugarramurdi. El municipi és conegut com el poble de les bruixes, relacionat amb històries de bruixeries i màgia pel fet que va ser aquí on en el S.XVII es va produir l’acte de fe de Logronyo, en el qual la Inquisició va sentenciar a la foguera a 8 veïns del poble acusats de bruixeria. Visitarem les Coves de Zugarramurdi que es troben en diferents nivells amb escales de pedra que uneixen les galeries i on la cavitat més gran es troba travessada per la Regata de l’Infern. Durant la nostra visita, podrem contemplar el prat on es realitzaven els akelarre fent els seus encanteris i sacrificis. Visitarem també el Museu de les Bruixes, que es troba a la mateixa població i que antigament era un hospital, i en el qual ens dóna molta informació sobre els esdeveniments històrics i l’estil de vida de les persones de Zugarramurdi en el segle XVII. Dinarem en un lloc amb menys bruixeria que les visites matinals per conèixer a la tarda dues poblacions del País Basc Francès considerades de les més boniques i amb més personalitat com son Ainhoa i Espelette. Creuarem la frontera avui dia imaginaria pràcticament, i seguint amb una vegetació frondosa o verda ens trobarem amb edificacions molt peculiars amb la presencia del verd, el blanc i el vermell. Ens adonarem que és territori francès per l’idioma de la seva gent i les senyalitzacions, però veurem la similitud que existeix en tots els racons d’aquestes regions germanes. Començarem per Ainhoa, que la tenim més a prop de la frontera, recorrent el carrer principal veurem unes façanes acolorides que ens donarà la sensació que han estat pintades el mateix dia per la nostra visita. De escassament 500 habitants, va ser punt clau en el pelegrinatge del Camí de Sant Jaume en el seu pas cap a Bayona (Camino del Norte). Conclourem la nostre visita a la banda francesa amb Espelette (Espeleta), on ens perdrem per el seu centre històric peatonal i quedarem sorpresos per les seves cases, les seves botigues i els seus pebrots vermells que pengen de les façanes. És ben bé un lloc que enamora al visitant i juntament amb l’anterior han rebut el segell com els Pobles més bonics de França. Sopar lliure.

Día 5º.- Elizondo – Amaiur – Erratzu – Arizcun – Igualada (560 km)
La darrera jornada ens serveix per conèixer Maya (o Amaiur), ens dóna la benvinguda a la població una arcada de finals del segle XVII. Aquesta població és el típic exemple de casa-poble, amb poc més de mig quilòmetre, sense alineació ni uniformitat de les seves façanes que ens trenca la monotonia i ofereix boniques perspectives. Continuarem cap a Erratzu on qui ho desitgi podrà prendre el camí que ens fa travessar el pont de pedra sobre el riu Aranea i que ens porta fins a l’espectacularitat de la cascada de Xorroxin, on el so de l’aigua, el verd de l’entorn i la molsa de les pedres ens fan una veritable imatge del Vall del Baztan. Els que no desitgin haver fet aquesta fàcil ruta senderista, podran disposar de temps lliure a la població. Finalitzarem la nostra estada per la comunitat floral coneixent Arizcun i particularment visitarem el Parc-Museu Santxotena, un espai a l’aire lliure on les escultures avantguardistes i acolorides ressalten entre els prats verds. Dinar inclòs en un restaurant de la nostre ruta. Finalitzarem la jornada arribant a la nostra ciutat.

Preus per persona
En habitació doble :       760 €
Suplement sortida i tornada a Igualada: 35€
En habitació individual:   930 €
Dte. + 60 anys 2%
Transport
Autocar còmode i confortable adaptat a l’ocupació del grup per tal de disposar de la màxima distancia de seguretat.
Guia-acompanyant expert en la rutaVisites
Castell Reial d’Olite amb Guia local
Guiatge per Pamplona
Museu de Navarra de Pamplona
Parc Natural Senyorío de Bertiz
Coves d’Urdax i de Zugarramurdi
Museu de les Bruixes
Guiatge per Elizondo
Parc-Museu SantxotenaServeis de Restauració
Esmorzars inclosos a l’hotel tipus buffet però amb possibilitat de ser modificat en funció de la normativa vigent
Dinars inclosos amb beguda i cafè (excepte a Pamplona que es lliure)
Sopars lliures

Hotels Previstos
Hotel Maissonnave **** (Pamplona)
Hotel Baztán *** (Elizondo)Assegurances incloses
Assegurança de cancel·lació amb retorn total de l’import pagat excepte el cost de l’assegurança (20 €)
Assegurança d’assistència en viatge que cobreix totes les despeses d’hospitalització, repatriació  i visites mèdiques.Serveis no inclosos
Extres i propines
Serveis de sopars (excepte que s’especifiqui el contrari)

 

Petició d'informació

Nom i Cognom*
Correu electrònic*
Telefon*
Vull informació del viatge:
Missatge: