GEÒRGIA i ARMÈNIA

Del 8 al 15 de maig de 2020

El Viatge:   Avió  + Circuit amb Pensió completa i totes les visites  + Sortida en Grup
Durada:   8 dies amb   Guia acompanyant tot el viatge
Sortides:   8 de maig de 2020

Dia 8 maig. Igualada – Barcelona – Erevan
Sortida de la nostra ciutat cap a l’aeroport de Barcelona. Vol fins Erevan via punt europeu. Arribada a l’aeroport internacional de Zvartnoc. Recepció pel nostre Guia i trasllat cap a l’hotel de Erevan. Allotjament.

Dia 9 maig. City tour – FàbrIca d’Conyac – Echmiadzin – Zvartnots (50 km)
Esmorzar, dinar Sopar
Esmorzar a l’hotel. Tour per la ciutat de Erevan – una ciutat fundada l’any 782 a.C., sent així una de les ciutats més antigues de l’món. Durant el circuit veurem la Plaça de la República que va ser dissenyat per l’estil tradicional d’arquitectura armènia i inclou Casa de Govern, el Ministeri d’Afers Exteriors, el Correu central, la Galeria d’Art Nacional. Pujarem per la «Cascada» per gaudir la vista panoràmica de Erevan. Visitarem una fàbrica de conyac. Els conyacs d’Armènia distingeixen una varietat i un espectre molt ampli de gust. Va ser per alguna cosa que conyac armeni va ser el preferit de Winston Churchill. Dinar en restaurant. Sortida cap a la catedral Echmiadzin – coneguda com el centre de l’església Armènia- gregoriana, considerada una de les primeres esglésies cristianes de l’món. És impressionant tant per la seva grandària com pels anys que té i els tresors que guarda amb zel el seu museu. Pel camí de tornada visitarem les ruïnes d’el temple de Zvartnots (angeles celestials) – la perla de l’arquitectura de segle VII, declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO. Sopar en restaurant. Allotjament en hotel a Erevan.

Dia 10 maig . Erevan – Khor Virap – Garni – Geghard – Erevan (170 km)
Esmorzar, dinar, sopar
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap al monestir de Khor – Virap, masmorra profunda (segles IV-XVII) a 45 km. d’Erevan. Espectaculars vistes a la bíblica muntanya Ararat, on va ancorar l’arca de Noè després del Diluvi Universal. La importància de Khor Virap com a monestir i lloc de peregrinació es deu a el fet que Gregorio l’Il·luminador va ser inicialment empresonat aquí durant 14 anys pel rei Tiridates III d’Armènia. Gregori el Sant es va convertir posteriorment en el mentor religiós del rei, i tots dos van dirigir el proselitisme cristià al país. Durant el dinar en una casa local veurem l’elaboració de pa armeni «lavash» en un forn subterrani anomenat «tonir». Sortida cap al temple pagà Garni, construït al segle I després d.C. pel rei Tiridates I d’Armènia. El temple s’aixeca sobre una capa triangular, és l’únic exemple de la cultura pagana que va sobreviure a Armènia. Visitarem el monestir de Geghard (UNESCO). El Monestir de Geghard és l’obra mestra insuperable de l’arquitectura armènia de segle XIII. Algunes de les esglésies de l’complex estan magistralment tallades en una roca enorme. A causa de la seva construcció i acústica Geghardavank és el millor lloc per cantar cançons espirituals. Retorn a Erevan. Sopar en restaurant. Allotjament en hotel a Erevan.

Dia 11 maig . Erevan – Sevan – Dilijan (100 km)
Esmorzar. dinar, sopar
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap al llac Sevan, segon alpí més gran de món. Aquest enorme llac muntanyós que ocupa 5% de l’àrea de superfície d’Armènia, és uns 2,000 metres sobre nivell de la mar i és el segon major llac d’aigua dolça de l’món. La bellesa de l’paisatge i l’aigua cristal·lina són condicions agradables per a un descans excel·lent. El monestir de la península – Sevanavank (fundat el 874 d.C.) és el lloc més popular i més proper per visitar. Sortim cap a la regió forestal de Dilijan ( «La petita Suïssa d’Armènia»), un dels més famosos centres turístics a Armènia. La gent diu: «Si al Paradís hauria muntanyes, boscos i deus d’aigües minerals, seria Dilijan». Dinar. Tarda lliure per poder gaudi d’aquest espai inmillorable. Sopar i allojament a l’Hotel.

Dia 12 maig .Dilijan – Tbilisi (180 km)
Esmorzar, dinar , sopar
Després d’esmorzar, sortida cap a la frontera d’Armènia – Geòrgia. Arribada a la frontera Sadakhlo. Canvi de guia i vehicle. Arribada a Tbilissi. Dinar en restaurant. Després, tindrem unes hores inoblidables de familiarització amb la capital que és una ciutat multiètnica i multi religiosa construïda al segle V al llarg de l’tortuós vall del riu Mtkvari. Aquí es troben a prop l’un l’altre esglésies ortodoxes, gregorianes, catòliques romanes, sinagoga i mesquita. Començarem l’excursió des de l’església medieval Metekhi (sig. XIII); Caminarem pel centre descobrint els carrers amb els característics balcons de fusta que li atorguen personalitat a la ciutat; Visitarem la catedral de Sioni (sig. XIII), la basílica de Anchiskhati (sig. VI); Pujarem fins a la fortalesa de Narikala (sig. IV) que domina l’horitzó de l’nucli antic; Continuarem explorant el barri dels banys de Sofre a l’estil oriental. Finalment, el circuit ens portarà fins a l’avinguda principal d’Rustaveli on veurem el Parlament, el teatre d’òpera i ballet de Tbilissi, que li proporcionarà un ambient cosmopolita. Sopar en restaurant. Allotjament en hotel a Tbilissi.

Dia 13 maig . Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Gudauri (270 km)
Esmorzar, dinar, sopar
Després de l’esmorzar sortida cap a Mtskheta, l’antiga capital del Regne de Geòrgia i ciutat museu patrimoni de la UNESCO, que es troba en la intersecció de el camí militar i la Ruta de la Seda. Visitarem el monestir de Jvari (creu) de al segle VI. L’església de Jvari va tenir un gran impacte en el desenvolupament de l’arquitectura georgiana i va servir com a model per a moltes altres esglésies. Continuarem amb la visita de la catedral de Svetitskhoveli – la catedral més sagrada de Geòrgia. Es diu que aquí mateix va ser enterrada la túnica de Crist. Seguirem la nostra ruta cap a Gori – la ciutat principal de la regió de Shida Kartli fundada al segle XII i la ciutat natal de Stalin. A continuació, veurem Uplistsikhe – l’antiga ciutat de les coves. Començant la seva història al II mil·lenni a.C, Uplistsikhe ha estat identificat com un dels assentaments urbans més antics de Geòrgia. Aquí descobrirem diverses estructures d’aquell llavors: un teatre, una farmàcia, temple pagà i diversos palaus. A la tarda arribarem a Gudauri – estació d’esquí de Geòrgia. Sopar i allotjament en hotel a Gudauri.

Dia 14 maig . Gudauri – Stepantsminda (Kazbegi) – Ananuri – Tbilisi (190 km)
Esmorzar, dinar, sopar
Esmorzar a l’hotel. Tindrem un viatge impressionant per gaudir les muntanyes del Gran Caucas. Viatjarem al llarg de la ruta militar de Geòrgia que ens portarà a Stepantsminda – la principal ciutat de la província Khevi. Des del centre de la ciutat viatjarem en vehicle privat (4 x 4 tot terrenys) fins al Monestir de Gergeti. L’església de la santíssima trinitat (sig.XIV) que es troba a 2170 m.s.n.m. La seva localització aïllada al cim d’una empinada muntanya envoltada per la immensitat de la natura l’ha convertit en un símbol per a Geòrgia. Si el temps ens permet observarem la muntanya Kazbegi amb una alçada de 5047 m.s.n.m. Pel camí visitarem el complex fortificat de Ananuri (sig.XVII) la seu de ducs de Aragvi, una dinastia feudal que va governar la zona des del segle XIII i gaudirem les vistes de l’embassament Zhinvali amb una bellesa impressionant. Arribada a Tbilissi. Sopar. Allotjament en hotel a Tbilissi.

Dia 15 maig . Tbilisi – Barcelona- Igualada
Esmorzar
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport. Sortida en vol regular amb destinació a Barcelona via punt europeu. Arribada i trasllat a la nostra ciutat.

Preu per persona en habitació doble (10 a 14 persones): 1.895 €uros
Preu per persona en habitació doble (15 a 20 persones): 1.795 €uros

Suplement habitacio individual:                                              300 €uros

El preu inclou:
Trallats a l’aeroport de Barcelona
Avió Barcelona Erevan-Tbilisi-Barcelona (via Paris)
Trasllats: Aeroport / Hotel / Aeroport
Circuit en autocar tot el viatge
Guia expert de parla hispana
Pensió completa
Totes les visites
Hotels 4 **** sup.
Entrades dels museus i monuments segons el programa
Vehicle 4X4 en Stepantsminda
Master class de pa armeni «lavash»
Una ampolla d’aigua per dia i per persona
El preu no inclou:
Begudes alcohòliques
Assegurança de viatge: 45 euros
Tots els serveis no inclosos en el programa
VOLS:
08/05/2020 BARCELONA – PARIS    12,45 14,40
08/05/2020 PARIS – YEREVAN          17,40 00,25
15/05/2020 TBILISI – PARIS                08,15 11,15
15/05/2020 PARIS – BARCELONA      15,25 17,10

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A VIATJAR A GEÒRGIA I ARMÈNIA
Per viatjar a Geòrgia i Armènia des d’Espanya o qualsevol país de la Unió Europea no és necessari obtenir cap visat. Es pot viatjar amb el passaport.

Petició d'informació

Nom i Cognom*
Correu electrònic*
Telefon*
Vull informació del viatge:
Missatge: