ALBANIA i MACEDONIA

Del 2 al 10 de setembre de 2019

El Viatge:    Avió + Trasllats  + Visites segons programa + Pensió Completa
Durada:   9 dies  –  Sortida en Grup i Guia acompanyant
Dates:   Del 2 al 10 de setembre de 2019                                   pol

Setembre 2 Terminal / Barcelona / Tirana
• Dilluns • Dinar + Sopar
Sortida des de la nostra terminal fins a l’aeroport de Barcelona, almenys 2 hores abans de la sortida del vol. Trobada amb el nostre guia. Sortida en vol de línia regular amb destinació TIRANA, capital d’Albània, via Roma. Arribada a TIRANA i visita panoràmica de la ciutat amb la seva plaça Scanderbeg, centre neuràlgic de la capital albanesa on se situen els majors llocs d’interès la mesquita de Et’hemBeu, l’Òpera, la torre de rellotge, el museu nacional d’història i els ministeris d’influència italiana. Visita del santuari de l’ordre mística dels Bektashi, corrent sufí l’origen es remunta al segle XIII a Anatòlia i que barreja elements de l’islam més liberal al costat del judaisme i cristianisme més humà.

3 set Tirana – Kruja – Berat
• Dimarts • Pensió Completa
Esmorzar. Sortida cap a Kruja, població medieval al peu de la muntanya, centre de la resistència anti otomana a la fi de l’edat mitjana. Visita de l’antic basar i del Museu Scanderbeg, heroi nacional d’Albània del segle XV. Seguim cap a Berat, coneguda com “la ciutat de les mil finestres” i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dinar i tast de vins al celler familiar COBO. Arribada a Berat i visita de la seva immensa ciutadella, tot i habitada avui dia, que alberga al seu interior nombroses esglésies cristianes ortodoxes i el museu Onufri, amb les seves icones del segle XVI. Allotjament.

Setembre 4 Berat – Monestir de Ardenica – Vlora – Saranda
• Dimecres • Pensió Completa
Esmorzar. Continuació cap al MONESTIR DE ARDENICA, construït al segle XIII sobre les ruïnes d’un antic temple pagà dedicat a la deessa grega de la caça Artemis. Posteriorment, vam viatjar fins Saranda, passant per Vlora, ciutat portuària on va ser proclamada la independència d’Albània en 1912 l’Imperi Otomà. Parada a la badia de Palerm, on visitarem una fortalesa otomana construïda pel famós Ali Pacha qui va governar en aquestes terres al segle XIX. Seguint la carretera costanera, amb impressionants vistes vam arribar a Saranda al final de la tarda, ciutat costanera situada davant de l’illa de Corfú. Allotjament.

Setembre 5 Saranda – Butrinto – Ull Blau – Gjirokaster
• Dijous • Pensió Completa
Esmorzar. Al matí, conduïm fins Butrinto, recinte arqueològic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1992. Visita de l’antiga ciutat greco-romana habitada fins a finals de l’edat mitjana. Virgili, autor romà de l’epopeia llatina “Eneida”, atribueix la fundació de Butrinto als troians al segle XII A.C.
A continuació vam viatjar fins Gjirokastër, ciutat declarada patrimoni mundial de la UNESCO, que ha conservat de manera admirable la seva arquitectura de forta influència turca. Parada en ruta en el famós deu de l’OJO BLAU, lloc d’impressionant bellesa. Arribada a Gjirokaster i visita de la imponent ciutadella d’origen medieval i reconstruïda en el període otomà des d’on s’obren unes espectaculars vistes a la ciutat i muntanyes voltants. Allotjament i sopar a l’hotel.

6 set Gjirokaster – Përmet – Korça
• Divendres • Pensió Completa
Esmorzar. Passejant pels estrets carrers de Gjirokaster visitarem per dins alguna de les seves cases otomanes en formes de torre edificades en els segles XVIII i XIX amb els seus sostres de pissarra. Seguim el nostre viatge cap a Korça, important centre cultural del sud-est del país. La carretera que travessa el sud-est d’Albània és lenta però paisatgística passant per valls i muntanyes els cims nevats sobrepassen els dos mil metres. Arribada a Korça, ciutat de les serenates i de la primera cervesa albanesa. Visita del Museu Nacional de l’Art Medieval que té alguns dels millors treballs d’iconografia a Europa i més enllà. Coneixerem la seva immensa catedral ortodoxa i antic basar otomà, un veritable encaix arquitectònic que al segle XIX comptava amb més de 1000 botigues. Allotjament.

Setembre 7 Korça – Bitola – Heraclea Lynkestis – Ohrid
• Dissabte • Pensió Completa
Esmorzar. Sortim cap a la República de Macedònia. Tràmits fronterers. Vam viatjar cap a Bitola, ciutat d’influència otomana situada prop de la frontera amb Grècia. Arribada i visita a peu de la “ciutat dels cònsols” passejant per la seva famosa zona de vianants Shirok Sokak amb les seves cases elegants on se situen els edificis més emblemàtics com la Torre del Rellotge, els seus mesquites i el basar otomà. Dinar al restaurant GRNE, un dels més coneguts de la ciutat. A molt pocs quilòmetres de Bitola es troba el recinte arqueològic d’Heraclea LYNKESTIS, fundada per Filip II de Macedònia, pare d’Alexandre el Gran que conserva en els seus ruïnes diversos monuments de l’època romana com les termes, el teatre, a més d’una sèrie de basíliques amb interessants mosaics. Finalitzada la visita, vam seguir a Ohrid, ciutat a la vora de bell llac, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Allotjament i sopar a l’hotel.

Setembre 8 Ohrid – Monestir de Sant Naum – Ohrid
• Diumenge • Pensió Completa
Esmorzar. Visita guiada del major centre turístic, cultural i espiritual de tota la República de Macedònia. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans la ciutat alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any. Coneixerem la seva Antic Teatre Romà, Plaosnik- la primera universitat eslava al segle IX, on Sant Climent d’Ohrid va crear l’alfabet ciríl·lic, l’Església de Santa Sofia etc. Passeig en vaixell per les aigües cristal·lines del llac Ohrid. A la tarda viatjarem a l’extrem sud del llac Ohrid on coneixerem el MONESTIR DE SANT Naum, on la seva església va ser construïda fa més de mil anys i les seves pintures són bellíssimes. Allotjament.

Setembre 9 Ohrid – Elbasan – Tirana
• Dilluns • Pensió Completa
Esmorzar. Tornem a terres albaneses. Alts paisatges de muntanya amb petites poblacions al nostre pas. Elbasan, petita ciutat, situada al centre d’Albània. Temps per conèixer la ciutadella de la ciutat construïda per Mehmet ‘El Conqueridor’ al segle XV que va servir com una caserna militar de l’exèrcit otomà. Arribada a Tirana, visita a Bunkart, el megabunker de 5 pisos construït durant el règim del dictador albanes Enver Hoxha per allotjar tota l’elit comunista en cas d’una invasió. D’aquesta manera coneixerem més a fons la història de la ciutat. Seguirem amb la pujada en telecabines a la muntanya Dajti, parc nacional considerat com el balcó de Tirana d’on s’obren unes molt bones vistes a la ciutat i tota Albània central. Allotjament.

10 set Tirana – Barcelona – Terminal
• Dimarts • Esmorzar
A l’hora indicada, trasllat a l’aeroport per sortir en vol regular amb destinació Barcelona, via Roma. Arribada a la Ciutat Comtal i trasllat fins a la nostra terminal de sortida.

  • Preu per persona Hab. Doble mínim 15 places:        2.210€
  • Preu per persona Hab. Doble mínim 20 places:       2.075€

El programa Inclou:

– Trasllats terminal / aeroport Barcelona / terminal
– Guia acompanyant des de Barcelona
– Bitllet aeri, Barcelona / Tirana / Barcelona
– 08 nits d’allotjament als hotels seleccionats o similars
– Règim alimentari de pensió completa
– Esmorzar diari, 08 dinars i 08 sopars
– Aigua inclosa en els dinars i sopars
– Visites com s’indica en l’itinerari
– Guia acompanyant de parla castellana
– Propines a xofer i guia
– Sopar i Regal de comiat (1 copa de vi inclosa)
– Taxes d’aeroport
– Assegurança i bossa de viatge.

El programa NO inclou:
– Maleters
– Begudes no esmentades en els àpats
– Tot el no indicat en l’apartat anterior

 

Petició d'informació

Nom i Cognom*
Correu electrònic*
Telefon*
Vull informació del viatge:
Missatge: