RUTA CÀTAR i Sud de França «Grup reduït»

Sortida d'Igualada: 9 maig de 2021

Circuit d'autocar - 5 dies en règim de Mitja Pensió - Hotel Aragon *** (La Citè) - Guia acompanyant tot el viatge -  Totes les visites indicades a l'itineari.

780 €

Dia 1r.– IGUALADA – NARBONNE – CARCASSONNE (321 km.)
Sortida cap a França. Coneixent la Ciutat de Narbonne, on realitzarem el dinar. La Ciutat està agafant volada i reconeixement, travessada pel canal de la Robine, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un ciutat d’art i història, que va ser conquesta romana i fou l’assentament més antic de la Gàl·lia, després per els visigots i va ser durant molt de temps un important centre religiós i una important ciutat comercial durant l’Edat mitjana. Narbonne ha conservat molts vestigis dels segles d’història en el seu centre històric que s’articula al voltant del riu i on es un bonic perdre-s’hi, contemplar botigues amb un aire bohemi, prendre un cafè a la plaça de l’ajuntament o gaudir de la seva inacabada catedral de Narbona (s.XIII-XIV) de Sant Just i Sant Pastor i del palau dels Arquebisbes avui seu de la casa consistorial. Per la tarda, coneixerem a la bonica població de Lagrasse, en el cor del massís dels Corbières, molt pintoresc i que queda inclòs dintre de la catalogació “Les Plus Beaux Villages de France”,forma un conjunt harmoniós, amb el seu vell pont de sobre l’Orbieu, les seves cases medievals, els seus vestigis d’antigues muralles i la seva abadia dominada per una imponent torre-campanar. La ciutat medieval és un lloc ple d’encant en el qual, entre altres coses, podrem contemplar un vell mercat del segle XIV amb pilars de pedra, posats d’artesania artística i una església d’estil gòtic declarada Monument Històric. Arribarem a Carcassonne i acomodació al nostre hotel, distribuciód’habitacions, sopar  lliure. Recomanem gaudir d’una primera impressió de la ciutat emmurallada allunyada de les visites de molts turistes que son visitants d’un dia.

Dia 2n.- CARCASSONNE (La Cité, Castres) (131 km)
Visita amb un guia local de Carcassonne, la major ciutadella emmurallada que es conserva a Europa, amb una doble muralla concèntrica, composta per 52 torres, que protegeix una bella i màgica ciutat. L’any 122 a. C. l’imperi romà comença la conquesta de la Gàl·lia, quedant Carcassona dins de la província de Gàl·lia Narbonensis amb el nom de Colònia Julia Carcaso. Durant el control romà la colònia que es va instal·lar des de civilitzacions anteriors per tenir un control perimetral de l’entorn, experimenta un gran auge econòmic. En el segle III d. C., davant l’amenaça de les invasions bàrbares, la ciutat millora considerablement les muralles. Al segle V d.C, una vegada consolidada la caiguda de l’imperi romà, Carcassona és conquistada i passa a formar part del regne visigot de Tolosa. Durant aquest període contínua el procés de fortificació a causa de la nova situació com a lloc fronterer, la invasió musulmana de la península ibèrica també arriba fins a la mateixa Carcassona, encara que 27 anys després els francs prenen la ciutat i reforcen de nou les fortificacions en ser de nou lloc fronterer. Sota el control francès la ciutat es converteix en comtat, havent-hi lluites pel poder per diverses famílies de nobles, i es reforcen novament les muralles i s’alça una catedral i un castell. Els llibres d’història expliquen moltes històries i batalles entre càtars, croats, protestants, … fins que ens remuntem a finals del segle XIX amb el romanticisme, quan es recupera la ciutat emmurallada amb la restauració realitzada per l’arquitecte Eugène Viollet-le-Duc, fins ser avui dia un punt turístic clau del sud de França i declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 97. La visita serà molt complerta ja que coneixerem La Citè amb un guia local, amb l’entrada inclosa al Castell i amb el vaixell per el Canal du Midi que ofereix una panoràmica fantàstica. Dinar en restaurant. A la tarda coneixerem Castres, amb la seva imatge típica de les cases dels tintorers sobre el riu Agout que ens recorda en certa manera el centre antic de Girona. Es recomanable conèixer el Museu Goya, qui ho vulgui podrà optar per aquesta opció.

Dia 3r: CARCASSONNE (Cellers, Castelnaudary – Toulousse) (219 km)
Continuació cap a Pennautier per conèixer la gran tradició vinícola que hi ha en aquesta regió. Visitarem el Castell de Auzias, una bodega familiar on podrem degustar els famosos vins D.O. de Cabardes. Continuarem cap el llac de Saint-Ferriol, punt important de la enginyeria del Canal du Midi, dissenyat per Pierre-Paul Riquet, arquitecte del canal, amb el propòsit de convertir-lo en el principal dipòsit d’aigua del canal del Midi. Continuem cap a Castelnaudary, ciutat de la qual és originària la Cassoulet, el plat típic de la regió i que degustarem en el nostre dinar. Coneixerem la ciutat de Tolosa, capital de l’Occitània, una ciutat plena de color, amb les seves façanes de maó color rosa, la seva flor emblemàtica (la violeta), el blau del glasto, etc. Situada entre el Mediterrani i l’Atlàntic i amb una gran qualitat de vida, que es remonta al segle XVI on grans mercaders es van instal·lar i amb la bonança de la seva indústria van assentar-se construint grans palaus renaixentistes, sent avui la ciutat francesa que disposa de més palaus d’aquest corrent. La plaça del Capitoli és una de les visites obligades de la ciutat i que no ens perdrem.

Dia 4t: CARCASSONNE (Albi, Cordes-sud-Ciel) (362 km)
Albi presenta un magnífic emplaçament a la vora del Tarn i forma un superb conjunt arquitectònic en el qual destaquen la catedral-fortalesa de maó, l’antic palau episcopal i les cases antigues. La mescla de maó i pedra ha atorgat a Albi el merescut nom de ciutat vermella. La catedral  de Santa Cecilia, considerada una joia del gòtic meridional, presenta una rica decoració interior, en la qual sobresurten els frescos, el lectorium d’estil gòtic flamíger o l’estatuària. Al costat de la catedral, el palau de la Berbie, antic palau episcopal, alberga el museu Toulouse-Lautrec. En aquest museu s’exposa un gran nombre d’obres de l’artista nascut a Albi que satisfaran els desitjos dels amants de l’art que vulguin entrar-hi. Des dels preciosos jardins del palau de la Berbie, romàntics amb totes les forces, hi ha unes precioses  vistes del riu i del Pont Vell. Passejant pels carrerons del centre històric, descobrirem les belles cases antigues de maó i entramat de fusta i els palaus renaixentistes com la casa Enjalbert o el palau Reynès. Dinar en un restaurant. A la tarda descobrirem Cordes-sudCiel, fantàstica ciutadella medieval enfilada a la part alta d’un turó, que ens transportarà a una altra època. Amb un patrimoni gòtic excepcional, la ciutat alta conserva unes esplèndides cases gòtiques, i dóna gust passejar-hi amb els carrers replets de paradetes d’artesans i galeries d’artistes.

Dia 5è: CARCASSONNE (Mirepoix, Foix) IGUALADA (327 km)
Sortida cap a Mirepoix, amb magnífica plaça central i diversos carrers porticats amb cases de fusta, pedres antigues, tradicions ancestrals, un paradís pels amants de la història. Seguidament ens desplaçarem cap a Foix on a la part més alta domina el castell medieval, una imponent fortalesa dels comtes de Foix i des d’on es pot gaudir d’un magnífic panorama de la ciutat, la vall de l’Arièja i les muntanyes dels voltants. El dinar d’aquesta darrera jornada serà en un restaurant fins que finalitzarem amb el retorn al nostre punt d’origen.

Preus per persona
En habitació doble:   745 €
Suplement sortida i tornada a Igualada:   35€
En habitació individual:   890 €
Dte. + 60 anys 2%
Transport
Autocar còmode i confortable adaptat a l’ocupació del grup per tal de disposar de la màxima distancia de seguretat.
Guia-acompanyant expert en la ruta,Visites
Guiatge per Carcassonne
Entrada al castell de Carcassonne
Passeig amb barca per el Canal du Midi
Visita amb degustació de vins al Châteux de AuziasServeis de Restauració
Esmorzars inclosos a l’hotel tipus buffet però amb possibilitat de ser modificat en funció de la normativa vigent
Dinars amb beguda inclosa
Dinar típic de Caussoulet
Sopars lliures (no inclosos)

Hotels Previstos
Hotel Aragon *** (La Citè)

Assegurances incloses
Assegurança de cancel·lació amb retorn total de l’import pagat excepte el cost de l’assegurança (25 €)
Assegurança d’assistència en viatge que cobreix totes les despeses d’hospitalització, transport i visites mèdiques.

Serveis no inclosos
Extres i propines
Serveis de sopar (excepte que s’especifiqui el contrari).

 

Petició d'informació

Nom i Cognom*
Correu electrònic*
Telefon*
Vull informació del viatge:
Missatge: